Resa med Hurtigruten i de chilenska fjordarna och Antarktis


21NOV-9DEC 2016BOKA RESA

 

 

  Datum: 21 NOV – 9 DEC 2016

  Äventyr i de chilenska fjordarna och Antarktis

  Det sägs att man inte både kan ha kakan och äta den, men på den här expeditionen kan du faktiskt det! Under seglatsen får du nämligen inte bara uppleva det bästa längs Patagoniens kust utan också de vackra fjordarna i Chile, den vilda naturen, det unika djurlivet och det mytomspunna Kap Horn. Sedan höjer vi pulsen ytterligare genom att utforska Antarktis. Ombord på Hurtigrutens fartyg M/S Midnatsol är hela tiden något på gång. Vi har ”Young Explorer Antarctic Club”, filmdagar, temadagar, vinprovning, grillning på däck eller i land och spännande föredrag om många ämnen.

  Vi startar med två nätter på hotell i Santiago de Chile, och flyger därefter till Punta Arenas där expeditionsfartyget ligger redo. Vår resa söderut börjar med en passage av den extremt smala Canal de Gabriel innan vi seglar in i Garibaldifjorden. Om vädret tillåter kan vi göra en landstigning på Kap Horn.
  Antarktis är nästa stopp. Vi närmar oss nu världens mest avlägsna och minst befolkade plats. Du kommer att känna dig som en äkta upptäcktsresande när du ser det oändliga havet och kontinenten som är täckt av snö och is. Varje dag erbjuder vi landstigningar och kajakpaddlingar, och du får komma närmare tusentals pingviner och sälar samt se de mest häpnadsväckande platser.
  På vägen tillbaka försöker vi gå i land på Kap Horn igen, om vi inte redan gjorde det på resan söderut. Annars besöker vi Puerto Williams där det finns ett intressant antropologiskt museum och fornlämningar efter uråldriga indianbosättningar. Sedan beger vi oss in i de chilenska fjordarna med sina branta berg, gröna frodiga dalar och till och med glaciärer, hittar en fin plats att gå i land innan vi återvänder till Punto Arenas, slutstationen för vår expedition. Flyg till Santiago de Chile för en sista övernattning innan hemresan.

   Preliminärt program
   21 novDag 1Flyg till Santiago de Chile
   På kvällenFlygresa från Stockholm via Paris till Santiago.
   22 novDag 2Ankomst Santiago de Chile
   09:55Lokal tid ankomst till Santiago de Chile.
   Transfer från flygplatsen till Sheraton Hotel i Santiago för två övernattningar.
   23 novDag 3Santiago de Chile
   Frukost och inkvartering på hotellet i Santiago.
   Dagen fri på egen hand
   24 novDag 4Santiago de Chile - Punta Arenas
   Frukost och utcheckning från hotellet i Santiago
   Transfer till flygplatsen och flyg till Punta Arenas där expeditionsfartyget MS Midnatsol ligger redo att ta med dig på äventyr. Nu börjar resan söderut, och vi beger oss in i de chilenska fjordarna med sina branta berg, gröna frodiga dalar och till och med glaciärer.
   25 novDag 5De chilenska fjordarna
   Vi börjar med att segla söderut i Magellans sund till Isla Tucker och sedan genom den extremt trånga Canal de Gabriel. De chilenska fjordarna är kända för att vara större, djupare och mer imponerande än de norska fjordarna och de allra flesta håller sig på däck för att uppleva utsikten.
   26 novDag 6De chilenska fjordarna och Kap Horn
   Om vädret tillåter går vi i land på Kap Horn. Men området är känt för hög sjö och svåra väderförhållanden, så om vi går i land är det verkligen en stor bedrift.
   27 novDag 7Till havs
   Förbered dig på upplevelserna i Antarktis! Detta gör du antingen genom att titta på någon av de filmer vi visar, lyssna på föredrag eller se vad som händer i Explorer-rummet.
   28 novDag 8Till havs - Antarktis
   Första mötet med Antarktis är oftast en överväldigande och sensationell upplevelse. Allt är vitt, horisonten oändlig och havet fullt av isberg och valar. Denna känsla håller i sig tills vi går i land vid första pingvinkolonin. Då känns nämligen allt ännu mer överväldigande. Pingviner är inte alls rädda för människor och det går att komma mycket nära inpå dem.
   28 nov - 3 decDag 9-13Antarktis
   Följ med i land för att utforska mer, möt pingviner och pälssälar på nära håll och se glaciärer, gamla valfångststationer och reliker. Från däck finns det också stora chanser att få se valar. Nu är du på en av världens mest avlägsna platser och kommer inte att ha långtråkigt en sekund! Vi besöker bland annat Sydshetlandsöarna och Cuverville Island, med sin enorma koloni åsnepingviner. Neko Harbour är vackert belägen längst in i Andvord Bay. Paradise Harbour fick sitt passande namn av valjägare under förra århundradet. Du kan också se fram emot besöket på Half Moon Island, en av de vackraste platserna i Antarktis. Följ med expeditionsteamet för att se pingviner och sälar, paddla kajak och utforska alla spännande platser. Ombord ges det flera föredrag och Young Explorers Antarctica kan ägna sig åt ”vetenskapliga experiment”.
   4 decDag 14Antarktis
   Efter sex spännande dagar i Antarktis kan du återuppleva allt spännande du har varit med om när resenärerna delar med sig av filmer och foton. Här finns också möjlighet att ha skoj i Explorer-rummet eller koppla av på däck.
   5 decDag 15Kap Horn och De chilenska fjordarna
   Om vi inte gick i land på Kap Horn på väg söderut försöker vi göra det i dag. Om inte, besöker vi Puerto Williams, där det finns både ett intressant antropologiskt museum och resterna av gamla indianbosättningar.
   6 decDag 16De chilenska fjordarna
   Vi seglar genom de chilenska fjordarna och du får uppleva ytterligare en dag av vild natur och imponerande syner. I en av fjordarna går vi i land och utforskar området omgivna av höga fjäll och glaciärer. Sista dagen avslutas med en avskedsmiddag ombord.
   7 decDag 17Punta Arenas - Santiago de Chile
   När vi lägger till i Punta Arenas är äventyret slut och det är dags att ta farväl av de nyfunna vännerna och besättningen. Vi kör dig till flygplatsen där flygplanet tar dig vidare till Santiago de Chile. Transfer från flygplatsen till Sheraton Hotel i Santiago för en övernattning.
   8 decDag 18Santiago de Chile - Hemresa
   Frukost och utcheckning från hotellet i Santiago
   Transfer till flygplatsen
   17:10Avresa med flyg från Santiago de Chile mot Paris
   9 decDag 19Hemkomst
   Efter planbyte i Paris ankomst till Sverige under eftermiddagen/kvällen.

   Programmet är preliminärt och med reservation för ändringar utanför vår kontroll.


   Pris per person i SEK från StockholmDel i dubbelhytt
   Insideshytt61 000
   Utsideshytt66 000

    

   I priset ingår:

   – Flygresa i ekonomiklass Stockholm-Santiago de Chile tur/retur
   – Alla per idag kända flygskatter och avgifter
   – Totalt 3 övernattningar (2 före och 1 efter kryssningen) på Sheraton Santiago Hotel inkl frukost
   – Alla transfers i Santiago de Chile mellan flygplats-hotell och v.v.
   – Charterflyg Santiago-Punta Arenas tur/retur
   – Busstransfer flygplatsen-hamnen i Punta Arenas och v.v. Vid returtransfern ingår sightseeingtur
   – 13 dagar med Hurtigrutens expeditionskryssning, fartyg “Midnatsol”, del i dubbelhytt i vald hyttkategori
   – Helpension ombord (ej dryck)
   – Kaffe och te ombord
   – Ilandstigningar med Polarcirkel-båtar
   – Utvalda aktiviteter ombord och i land
   – Erfaret expeditionsteam som håller föredrag, samt deltar vid ilandstigningar och aktiviteter ombord
   – Ordinarie program för aktiviteter och underhållning som fartyget arrangerar
   – Liten ryggsäck från Ask Mr. Nilsson

   Ingår ej:
   – Övriga arrangemang, måltider och drycker ej nämnda ovan
   – Drycker till måltider
   – Valfria utflykter
   – Ev. enkelhyttstillägg (fråga oss om ni vill ha pris för enkelhytt)
   – Avbeställningsskydd, 5% av resans totalpris
   – Reseförsäkring

   Du anmäler till oss om du vill bo i insides- eller utsideshytt, hytterna är inte mer specificerade än så. Hurtigruten kan inte på förhand boka en bestämd hytt med hyttnummer. Exakt hyttnummer får ni först senare.

   Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll.

   MS Midnatsol

   Namnet Midnatsol är något att leva upp till, och fartyget är tillägnat den norska sommaren.
   MS Midnatsol har en stark miljöprofil och modern design. Den ljusa och färgglada inredningen är inspirerad av det varma, soliga klimatet, ett motiv som också återspeglas i de många norska moderna konstverken ombord. Hon är också en TV-stjärna, känd från den prisbelönta norska dokumentären ”Hurtigruten 365”. På däck 9 hittar du soldäck och en jacuzzi. Unikt för MS Midnatsol är den stora panoramasalongen i två våningar ovanför bogen och de stora fönstren med sitt flödande ljus och fantastiska utsikt.

   Vad som ingår:
   • Tvåvånings panoramasalong
   • Barer
   • Kafé
   • Bibliotek
   • Restaurang
   • Separat À la carte-restaurang
   • Lekrum
   • Bastu
   • Butik
   • Jacuzzis
   • Gym
   • Amfiteater för föredrag och konferenser

   Fakta om fartyget:
   Flagg: Norge
   Rederi: Hurtigruten
   Byggår: 2003
   Bruttotannage: 16 151
   Kapacitet: 1 000
   Bäddar: 638
   Längd: 135 m
   Bredd: 21,5 m
   Servicefart: 15 knop

   Med isklass 1X och avancerad teknologi är MS Midnatsol mycket väl lämpad för expeditioner till Antarktis. Hon kommer att segla med upptäcktsresande till Patagonien och Antarktis.
   Läs mer om MS Midnatsol här.

   RESERVATION

   Tariffer och priser är beräknade per den 17 maj 2016. I priset ingår dagens flygskatter. Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll såsom ev. höjning av flygpris och flygskatter, valutakursförändringar, tidtabellsändringar, bränsletillägg, ändringar av kryssningsrutten etc. Alla tidtabeller och utflykter är preliminära och kan komma att ändras. Väder-, sjö- och isförhållanden kan påverka resrutt och tidtabell. Utflykter kan också vara villkorade med ett minimi- eller maximi antal deltagare. Utflyktsarrangörerna förbehåller sig rätten att ändra innehåll och upplägg i utflykterna utan avisering.

   Då vi har ett begränsat antal platser på denna resa, bör anmälan ske snarast! Vi reserverar oss för slutförsäljning.
   Priset gäller vid ett visst minimum antal personer.

   ANMÄLAN

   Anmälan till resan görs till Ask Mr. Nilsson via:
   • email: info@askmrnilsson.se
   • telefon 08-761 18 00
   boka via hemsidan
   • anmälningsblanketten som ifylles och postas till Ask Mr. Nilsson, Åkerbärsvägen 19, 181 64 Lidingö
   Resan kan endast genomföras om ett visst antal personer anmäler sig. Då vi har ett begränsat antal platser, bör anmälan ske snarast!
   Vi reserverar oss för slutförsäljning.
   Sista anmälningsdag är den 15 juli.

   NAMN

   När ni anmäler namnen på dem som ska åka med på resan är det viktigt att ni anmäler fullständigt namn enligt passet, dvs samtliga förnamn och samtliga efternamn. Stryk under tilltalsnamnet. OBS att namnen måste stavas exakt som i passet! Födelsedatum, kön och nationalitet krävs också. Detta är ett krav från rederi och flygbolag. Felaktiga uppgifter kan innebära att resenären nekas ombordstigning.

   Efter att resan bekräftats kommer vi att för rederiets räkning även ta in passuppgifter, uppgifter om eventuella allergier och
   specialkost, uppgifter om försäkringsbolag samt en medicinsk hälsoupplysning.

   BETALNINGSVILLKOR
   I samband med anmälan faktureras en anmälningsavgift på 20% av resans pris.
   Slutbeloppet faktureras från Ask Mr. Nilsson omkring den 15 juli. Betalningsvillkor 7 dagar.
   Resan kan ej betalas med kreditkort. Anmälningsavgiften dras av vid slutbetalning.

   AVBESTÄLLNINGSVILLKOR

   Avbokning efter anmälan – 15 juli – 10% av resans totalpris
   Avbokning 16 juli – 20 september – 60 % av resans pris
   Avbokning efter 20 september – 100 % av resans pris

   AVBESTÄLLNINGSSKYDD

   Avbeställningsskydd ingår ej i resans pris. I samband med anmälan till resan kan du teckna ett separat avbeställningsskydd som kostar 5 % av resans totalpris. Avbeställningsskyddet ger resenären rätt att avboka resan i händelse av sjukdom eller olycksfall, om du eller nära anhörig (make/maka, barn, syskon, föräldrar, far- mor- och svärföräldrar, barnbarn, svärson, svärdotter eller person som är skriven på samma adress som den försäkrade) drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Läkarintyg ska uppvisas vid utnyttjande av försäkringen.

   I övrigt gäller Svenska Resebyråföreningens villkor för paketresor samt Hurtigrutens egna beställningsvillkor.
   Ask Mr. Nilsson AB har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegium.