Övrig information / Inför resan

Det finns mycket att förbereda inför en resa! Vi har samlat lite allmän information som kan vara till hjälp inför din resa med Ask Mr. Nilsson. Har du ytterligare frågor besvarar vi gärna dem via telefon eller epost.

För varje enskild resa gäller speciella villkor som specificeras under “Villkor” för respektive resa.

BRA ATT VETA INFÖR RESAN
FlygsäkerhetFörteckning över flygbolag som förbjudits inom EU.
KammarkollegietAsk Mr. Nilsson har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.
Skatteregler för konferensresorSkatteverket
SRFSvenska Resebyråföreningen
VaccinationBehöver jag vaccinera mig?
ValutorForex
VisumComet Visumservice
VäderVädret på resmålet
SRF:s villkor för paketresorSvenska Resebyråföreningen, villkor paketresor
Ethical TravelerEthical Traveler

VIKTIGT
PASSFör utlandsresa måste varje resenär vara försedd med pass som skall vara giltigt under hela resan (6 månader vid kryssning). Trots att passkontrollerna är avskaffade vid resa inom Schengenområdet krävs att man kan visa att man har rätt att uppehålla sig där vid identitetskontroller. För att visa vilket medborgarskap man har måste man därför även vid resa inom Schengen ha med sig pass eller det nationella id-kort som man ansöker om hos Polisens passexpeditioner.
NAMN PÅ BILJETTERDet är av yttersta vikt att namnet i t.ex. flygbiljett och kryssningsbiljett är identiskt med det namn som är angivet i passet för respektive deltagare. Stavningen av namnet måste alltså vara exakt lika i både pass och biljett!

112 är nödnumret inom hela EU. Det används vid nödsituation för kontakt med ambulans, brandkår och polis och kan ringas utan kostnad från alla fasta och mobila telefoner inom EU.