Midnattssolen

Resa till Midnattssolen


BOKA2-7 JUL 2018
 

 

  Datum: 2-7 JULI 2018

  Följ med på en annorlunda, lärorik och personlig resa till det mycket vackra landskapet i norra Sverige och Norge som görs under den tid då solen aldrig går ner! Om du följde dramaserien ”Midnattssol” på TV kommer du att känna igen dig på många av de platser vi besöker.

  Vi visar guldkornen och ger många tillfällen till intressanta möten med människor som lever och verkar i bygden. Detta är en intensiv resa med många intryck men som ändå är möjlig att delta i även för den som inte har så lätt att röra sig. Den som vill vara mer aktiv har flera tillfällen att göra vandringar på egen hand. Vi har genomfört resan elva år i rad med mycket nöjda resenärer. Den personliga och trevliga stämning som skapas under resan gör att det är lätt att få nya kontakter och vänner.

  Det blir många spännande stopp längs resans gång, bland annat vid Tree Hotel, Polcirkeln och Kiruna (där du kan köpa till en utflykt till Jukkasjärvi och det nya Icehotel 365 med året-runt-öppet ishotell!). En dag tillbringar vi i Nikkaluokta, där det finns möjlighet att flyga helikopter över Kebnekaise, vandra eller bara njuta av naturen. Under måltiderna i Björkliden har vi en fantastisk utsikt över den mytomspunna Lapporten. Vi gör en båttur i Narvik, gör flera midnattsvandringar (för den som vill) samt besöker den intressanta LKAB-gruvan. Resan bjuder på ett helt pärlband av vackra vyer och annorlunda möten.

  2 juliDag 1Tree Hotel och Vuollerim
  08:15Avresa från Stockholm med SK1004
  09:30Ankomst till Luleå
  Vi åker med buss ca 1,5 timme till den lilla byn Harads. I den storslagna naturen, med utsikt över Luleälvens dalgång, finns 7 unika hotellrum byggda uppe i trädkronorna. Vi får en rundvandring i detta mycket speciella hotell som fått enorm uppmärksamhet över hela världen. Innan vi åker vidare serveras vi lunch.
  Färden fortsätter sedan ca 45 minuter till Vuollerim. Där besöker vi Vuollerim 6000 år som är ett upplevelsemuseum byggt kring en stenåldersbosättning som hittats på denna plats. Vi besöker även ett fort med spännande historia. Dagens tur avslutas sedan i Jokkmokk, dit det tar ca 45 minuter att åka. På vägen passerar vi Polcirkeln där vi gör ett stopp för fotografering.
  I Jokkmokk checkar vi in på hotell mitt i byn.
  Kvällen fri, alternativt gemensam middag som tillval. Möjlighet till vandringstur för att se midnattssolen för den som vill.
  3 juliDag 2Jokkmokk, Porjus och Gällivare
  Frukost.
  Under förmiddagen i Jokkmokk besöker vi ett samemuseum, tenntillverkning, en hantverksutställning och en fjällträdgård. Gemensam lunch innan vi åker vidare förbi Harsprånget till Porjus där vi besöker den intressanta kraftstationen. Färden fortsätter mot Gällivare (ca 45 minuters resa) där vi kör upp på Dundret med milsvid utsikt om vädret tillåter. Vi serveras kaffe och smörgås innan vi åker ner igen och vidare till Kiruna (knappt 2 timmar).

  I Kiruna incheckning på:
  Hotel Bishop Arms.
  Föreningsgatan 6, Tel: 0980 - 155 00
  Det är ett värdshus mitt i centrala Kiruna med rum som motsvarar ett fyrstjärnigt hotell. Inredningen påminner om ett engelskt värdshus och rummen är bekvämt och modernt inredda med dusch, toalett, hårtork, skrivbord, internet, kabel-TV. Hotellets pub blir en trevlig samlingsplats på kvällen.
  4 juliDag 3Kiruna och Jukkasjärvi
  Frukost på hotellet.
  Förmiddagen fri i Kiruna eller tillvalstur till Jukkasjärvi. I Jukkasjärvi kan vi i sommar besöka det nya året-runt-öppna ishotellet! Med hjälp av hållbar solenergi har man skapat en permanent isupplevelse med isbar, isutställning och issviter för övernattning. Vi hinner även med att besöka den berömda kyrkan med altartavla av Bror Hjort. Turen avslutas med en god lunch.
  På eftermiddagen besöker samtliga den intressanta LKAB-gruvan och den vackra kyrkan i Kiruna.
  Gemensam middag med bildspel. Den som vill kan vandra längs Midnattssolsstigen på ”baksidan” av Luossavaara-berget efter middagen för att se midnattssolen om vädret tillåter.
  5 juliDag 4Nikkaluokta
  Frukost
  Vid 9-tiden åker vi ca 60 km västerut till Nikkaluokta. Här finns möjlighet att köpa till en helikoptertur på ca 15 minuter över Kebnekajsemassivet. En oförglömlig upplevelse utlovas! Lunch kan köpas på turiststationen. Tid för vandring på egen hand eller kanske en båttur. Den som vill kan besöka den lilla träkyrkan och lyssna på en samekvinna som berättar om sitt liv i fjällvärlden.
  Vid 15-tiden åker vi vidare från Nikkaluokta mot Björkliden (en vacker bussresa på totalt ca 2,5 timme) där vi checkar in på hotell Fjället (0980-641 00) som ligger en bit upp på fjället och som erbjuder fantastisk utsikt och ett bekvämt boende i stugor med dusch och toalett, kabel-TV m.m. Hotellfoajén är en trevlig samlingsplats med panoramautsikt över fjällvärlden, en lobbybar och en brasa.

  Den som vill vandrar upp på fjället en bit tillsammans med en naturguide för att förhoppningsvis kunna njuta av midnattssolen.
  6 juliDag 5Narvik
  Frukost
  Vi åker med buss den vackra vägen till Narvik (knappt 2 timmar) där en dag fylld av olika upplevelser väntar.
  Dagen börjar med en båttur i fjorden. Ombord på båten finns det möjlighet att fiska. Väl tillbaka i hamn äter vi lunch. På eftermiddagen gör vi en sightseeingtur i Narvik och sedan blir det ett besök på det intressanta krigsminnesmuseet på torget. Vid 18-tiden går bussen tillbaka till Björkliden för middag med vacker utsikt över Lapporten och ytterligare en chans att njuta av midnattssolen.
  7 juliDag 6Björkliden och hemresa
  Frukost
  Morgonen fri i Björkliden. Den som vill vandrar till Rallarkyrkogården (ca 3 km enkel väg), tar en kortare promenad ner till det vackra Silverfallet eller vandrar upp på fjället en bit.

  Ca 12.00 lämnar vi Björkliden med buss för att åka till flygplatsen i Kiruna.
  15:45Avresa med flyg från Kiruna med SK1045
  17:15Ankomst till Stockholm/Arlanda

  Programmet är preliminärt och med reservation för ändringar utanför vår kontroll.
  Möjlighet finns att förlänga resan på egen hand, t ex med en tur med Hurtigruten. Diskutera med oss vilken lösning som skulle passa just dig.


  PriserSEK
  Pris per person14 500:-
  Enkelrumstillägg 2 500:-
  Avbeställningsskydd5% av resans pris
  Helikoptertur ca 15 minuter över Kebnekaisemassivet (anmälan och betalning görs på plats) 1 000:-
  Halvdagstur till Jukkasjärvi * inklusive lunch750:-

  * Under halvdagsturen 4 juli till Jukkasjärvi får vi bland annat besöka Jukkasjärvis kyrka och det nya Icehotel 365. Turen avslutas med lunch. Minst 10 deltagare krävs för att genomföra turen.
   

  I priset ingår:

  • Flyg Stockholm-Luleå i ekonomiklass med SAS
  • Flyg Kiruna-Stockholm i ekonomiklass med SAS
  • Plats i delat dubbelrum på hotell enligt program
  • Frukost varje morgon
  • Lunch vid Tree hotel 2 juli inkl måltidsdryck
  • Lunch i Jokkmokk 3 juli inkl måltidsdryck
  • Kaffe och smörgås på Dundret 3 juli
  • Middag i Kiruna 4 juli exkl dryck
  • Middag i Björkliden 5 och 6 juli exkl dryck
  • Lunch i Narvik 6 juli exkl dryck
  • Samtliga i programmet omnämnda arrangemang utom de ovan nämnda valfria tilläggsaktiviteterna
  • Färdledare från Ask Mr. Nilsson
  • Lokala guider

  I grundarrangemanget ingår ej:
  • Övriga arrangemang, måltider och drycker ej nämnda ovan
  • Drycker till måltider
  • Tilläggsval (Jukkasjärvi, helikoptertur)
  • Avbeställningsskydd

  Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll.

  ANMÄLAN OCH BETALNINGSVILLKOR
  Vi har ett begränsat antal platser och bokningarna registreras i den ordning de kommer in till oss. Resan kan dock inte genomföras om vi inte får tillräckligt många anmälningar. I samband med anmälan skickar vi en faktura på anmälningsavgiften 2 000: -per person. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar vid ev avbokning. Skulle vi ställa in resan pga för få deltagare, betalas givetvis hela anmälningsavgiften tillbaka. Faktura på resterande betalning skickas ut ca 2 månader före avresa. Betalningsvillkor 10 dagar. Resan
  kan inte betalas med kreditkort.

  AVBESTÄLLNINGSVILLKOR OCH AVBESTÄLLNINGSSKYDD
  Inbetalade belopp återbetalas ej utom vid avbokning pga sjukdom för den som tecknat avbeställningsskydd. Avbeställningsskydd måste senast tecknas i samband med första delbetalning. Avbeställningsskydd gäller vid egen eller
  nära anhörigs akuta sjukdom.

  ÖVRIGT
  Alla programpunkter genomförs oavsett väderlek (utom i de fall då en aktivitet pga säkerhetsskäl inte går att genomföra) så tänk på att packa kläder som passar alla typer av väder för att få ut mesta möjliga av resan.

  I övrigt hänvisas till ”SRF’s villkor för paketresor” som finns på vår hemsida eller kan erhållas på begäran.