Kryssningsresa från Dubai

Serenade of the Seas – komplett lyxresort!

BOKA RESAKryssning från Dubai

 

   Datum: 17-25 mars 2013
  Svensk färdledare

  Dubai fascinerar med sin blandning av ultramodern byggkonst och österländsk historia. Här finns de mest otroliga upplevelser; skidbacke inomhus, komplett med sittlift, världens högsta byggnad, en hel skärgård med konstgjorda palmöar och en arkitektur som hela tiden överträffar sig själv. Moderna shoppingmalls och orientaliska basarer, böljande sandstränder med kristallklart vatten och torrt ökenlandskap, kontrasterna finns överallt.

  Vi bor på hotell första natten i Dubai och hinner med sightseeingtur i staden både före och efter kryssningen.

  Ombord på det eleganta kryssningsfartyget Serenade of the Seas bor vi bekvämt samtidigt som vi besöker det bergiga Fujairah, det moderna Abu Dhabi samt det vackra och mytomspunna Muscat i Oman där fartyget ligger kvar över natten så passa gärna på att göra en utflykt i öknen.

  Kryssningsfartyget Serenade of the Seas är som en komplett lyxresort med flera restauranger, massor av aktiviteter och underhållning i världsklass. Varje kväll visas olika shower i den magnifika teatern. Helpension (ej drycker), aktiviteter och underhållning ingår i resans pris!

  Välkommen med ombord!

  17 marDag 1 Utresa till Dubai
  15:20 Avresa från Stockholm/Arlanda med DY5401 (Norwegian)
  18 marDag 2 Dubai
  00:50Ankomst till Dubai
  Övernattning på ett 4-stjärnigt hotell i Dubai.
  Frukost på hotellet.
  Utcheckning.
  09:30Avresa med buss för en tre timmar lång orienterande sightseeingtur i Dubai. På turen kommer vi bl a att besöka den magnifika Jumeirah Moskén. Med hjälp av en Abra tar vi oss över ”creeken” till andra sidan där kryddsouken och guldsouken ligger. Det blir lite tid att strosa runt och njuta av färger och lukter eller köpa lite garanterat äkta guld. Vi kommer att göra ett besök i det 150 år gamla Al Fahidi-fortet innan vi slutligen gör ett besök i det mycket trevliga Dubai Museum som visar hur livet här såg ut innan den stora byggnationen började.
  13:00 caIncheckning i hamnen i Dubai till Royal Caribbeans fartyg ”Serenade of the Seas” Lunch ombord
  18:00Fartyget avgår från Dubai
  20:30Middag ombord
  19 marDag 3 Al Fujairah
  08:00Ankomst till Al Fujairah, Förenade Arabemiraten
  Fujairah har till skillnad mot de andra emiraten ett bergigt landskap som ger möjlighet till underbara naturupplevelser i de vackra dalarna. Men det finns vackra stränder och kristallklart vatten även här.
  17:00Fartyget lämnar Al Fujairah
  20:30Middag ombord
  20 marDag 4 Muscat
  09:00Fartyget kommer till Muscat, Oman och ligger kvar i hamn över natten.
  Muscat är en av Mellanösterns äldsta städer, men har bara varit öppen för besökare ett par årtionden. Eftersom fartyget ligger kvar över natten, finns det gott om tid att utforska både staden med dess sevärdheter och shopping samt omgivningarna med sol och bad, nattlig utflykt för att titta på sköldpaddor eller kanske t om en tur i öknen med övernattning.
  20:30Middag ombord som vanligt.
  21 marDag 5 Muscat
  18:00Fartyget lämnar Muscat
  20:30Middag ombord
  22 marDag 6Till havs
  Hela dagen till havs
  20:30Middag ombord
  23 marDag 7Abu Dhabi
  08:00Ankomst till Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.
  Abu Dhabi är världens rikaste stad utslaget per invånare och är ett intressant och annorlunda resmål. Det är Förenade Arabemiratens huvudstad och ligger på en ö strax utanför landets västra kust. Staden är landets näst största efter Dubai. Men då Dubai är hektiskt har Abu Dhabi ett lugnare tempo. På bara 50 år har staden växt från en liten fiskeby till en supermodern världsmetropol. Abu Dhabi ser västerländskt ut med sina enorma skyskrapor och dyra butiker men kulturen är fortfarande arabisk, en fascinerande och spännande kombination!
  18:00Avresa från Abu Dhabi
  20:30Middag ombord
  24 marDag 8Dubai
  08:00Ankomst till Dubai.
  Lunch ombord på fartyget
  14:00 caUtcheckning från fartyget
  I hamnen möter buss och engelsktalande guide för att ta gruppen till Mall of Emirates – där vi genom stora glasfönster kan titta in över den otroliga inomhus-skidbacken ”Ski Dubai”. Därefter åker vi vidare till ”Dubai Mall” världens största shoppingcenter. Här blir det ett par timmar för shopping på egen hand. Dubai är ett frihandelsområde så priserna är låga och kvalitén hög.
  17:00 - 20:00Stadsrundtur med vår buss och guide i ”det nya” Dubai där vi åker längs med havet på Jumeirah Beach Road som är Dubais lyxigaste område och där även Burj al Arab ligger, världens enda 7-stjärniga hotell som är format som ett segel och som blivit en symbol för Dubai. Naturligtvis kommer vi också att utifrån kunna beskåda världens i dag högsta byggnad (828 m) Burj Khalifa. Därefter åker vi ut på den helt och hållet konstgjorda ön ”Palm Jumeirah” som är formad som en palm. Här finns lyxiga villor, hotell och bostäder, shopping etc. Allra längst ut ligger det spektakulära hotellet ”Atlantis”
  20:00Gemensam middag på spektakulära hotell Atlantis, längst ut på Palm Jumeirah. Lite tid på egen hand i området efter middagen.
  23:00Transfer med vår buss och guide från restaurangen till flygplatsen.
  25 marDag 9Hemresa
  02:00Avresa från Dubai med DY5402 (Norwegian)
  06:00Ankomst till Stockholm/Arlanda

  PRISERSEKSEK
  Pris per person i delat dubbelrum/hyttSEK
  Insideshytt (hyttkat.N)17 975
  Utsideshytt med fönster (hyttkat.G)18 750
  Utsideshytt med balkong (hyttkat.E2)19 900
  Pris per person i enkelrum/enkelhyttSEK
  Insideshytt (hyttkat.N)21 750
  Utsideshytt med fönster (hyttkat.I)24 175
  Utsideshytt med fbalkong (hyttkat.D8)26 400

  Intresserad av hytt för 3 eller 4 personer? Fråga oss om pris!

  • Flygresa i ekonomiklass från Stockholm till Dubai tur/retur med Norwegian
  • Samtliga per idag kända flygskatter
  • Transfers med egen buss och lokal engelsktalande guide flygplatsen-hotellet i Dubai
  • Inkvartering i delat dubbelrum en natt på 4-stjärnigt hotell i Dubai
  • Frukost och informationsmöte på hotellet i Dubai 18/3
  • Halvdags stadsrundtur i Dubai med egen buss och lokal engelsktalande guide samt transfer till fartyget 18/3
  • Kryssning med plats i vald hyttkategori ombord på Serenade of the Seas
  • Helpension ombord (exkl. dryck)
  • De flesta aktiviteterna ombord inkl underhållning och shower på kvällarna
  • Dricks, skatter och hamnavgifter under kryssningen
  • Buss och lokal engelsktalande guide 14.00-24.00 för stadsrundtur, shopping och middag i Dubai 24 mars
  • Middag i Dubai 24 mars, exkl drycker.
  • Svensktalande färdledare medföljer från Stockholm

  I priset ingår ej:
  • Drycker
  • Ev. ytterligare utflykter
  • Ev. avbeställningsskydd eller reseförsäkring
  • Övriga måltider eller arrangemang ej nämnda ovan

  RESERVATION
  Tariffer och priser är beräknade per den 30 maj 2012. I priset ingår flygskatter enligt ovan samt dagens kurs på US-dollar. Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll såsom ev. höjning av flygpris och flygskatter, valutakursförändringar, tidtabellsändringar, bränsletillägg, ändringar av kryssningsrutten etc. Resan kan endast genomföras om ett visst antal personer anmäler sig. Det finns ett begränsat antal platser, varför vi reserverar oss för slutförsäljning.

  ANMÄLAN
  Anmälan till resan görs till Ask Mr. Nilsson via bokningsformuläret, per email: info@askmrnilsson.se eller per telefon 08-761 18 00.
  Sista anmälningsdag är den 15 december 2012.

  För gravida och personer under 18 år som reser utan föräldrar eller har annat efternamn än medföljande förälder gäller speciella villkor, kontakta oss för mer information i förekommande fall.

  NAMN
  När ni anmäler namnen på dem som ska åka med på kryssningen är det viktigt att ni anmäler er med fullständigt namn enligt passet, dvs samtliga förnamn. Stryk under tilltalsnamnet. OBS att namnen måste stavas exakt som i passet och skrivas i samma ordning som i passet! Detta är ett krav från rederi och flygbolag. Felaktiga uppgifter kan innebära att resenären nekas ombordstigning.

  BETALNINGSVILLKOR
  I samband med bokning faktureras en anmälningsavgift på 3 000:- per person. Anmälningsavgiften dras av vid slutbetalning.
  Slutbeloppet faktureras från Ask Mr. Nilsson i början av januari 2013. Betalningsvillkor 10 dagar.

  AVBESTÄLLNINGSVILLKOR
  Avbokning efter anmälan t o m 15 dec 2012 – 3 000:- per person
  Avbokning 15 dec – 20 jan – 50 % av resans pris
  Avbokning efter 20 jan – 100 % av resans totalpris

  AVBESTÄLLNINGSSKYDD
  Avbeställningsskydd ingår ej i resans pris. I samband med anmälan till resan kan du teckna ett separat avbeställningsskydd som kostar 4 % av resans pris. Avbeställningsskyddet ger resenären rätt att mot en kostnad av 250:- (+ kostnaden för avbeställningsskyddet) avboka resan i händelse av sjukdom eller olycksfall, om du eller nära anhörig (make/maka, barn, syskon, föräldrar, far- mor- och svärföräldrar, barnbarn, svärson, svärdotter eller person som är skriven på samma adress som den försäkrade) drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Läkarintyg ska uppvisas vid utnyttjande av försäkringen.

  I övrigt gäller Svenska Resebyråföreningens villkor för paketresor.
  Ask Mr. Nilsson AB har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegium.